Home / HÍR / Szijjártó ismét felháborodott

Szijjártó ismét felháborodott

Felháborítónak tartja és visszautasítja a magyar kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalának (UNHCR) felszólítását arra, hogy vonja vissza azt a törvényjavaslat-csomagot, amely szerinte jelentősen korlátozná a civil szervezeteket és a magánszemélyeket a menekültek és a menedékkérők támogatásában – mondta tollba nyilatkozta az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Párizsban.

Pascale Moreau, az UNHCR európai igazgatója kedden kiadott közleményében azt írta, hogy “a menedékkérés alapvető emberi jog, nem bűncselekmény”. Szijjártó közölte: a magyar kormány felháborítónak tartja, hogy az ENSZ tisztségviselői a magyar emberek alapvető jogait veszélyeztetik a nyilatkozataikkal.

“Nem fogadjuk el, hogy a magyar emberek létező emberi joga fölé helyezze valaki a migrációhoz fűződő nem létező jogot” – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter elmondta: hivatalos levélben is emlékeztette az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának hivatalát arra, hogy az ENSZ érdekeit kell képviselnie, valamint elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországról úgy nyilatkozott, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a tényeket.

“A magyar kormánynak senki nem adhat ultimátumokat, Magyarország szuverén ország, amelynek polgárai a közelmúltban hoztak világos döntést arról, hogy milyen irányban szeretnék látni hazájuk jövőjét”.

Soros alapítványa reagált Szijjártó vádjaira

Szijjártó Péter csütörtökön az amerikai CNBC-nek azt nyilatkozta: a Nyílt Társadalom Alapítvány azért hagyja el Magyarországot, mert nem akarja felfedni pénzügyi forrásait. Laura Silber, az alapítvány kommunikációs vezetője közölte: azért költöznek Berlinbe, mert a magyar kormány hamis színben tünteti fel munkájukat, és politikai céljai elérése érdekében elnyomja a civil társadalmat, olyan módszereket alkalmazva, amelyek példa nélküliek az Európai Unióban. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek listáját bárki elérheti az alapítvány honlapján, az pedig köztudott, hogy az alapítványt Soros György finanszírozza. Forrás: 24.hu

 

 

Szerző:
Forrás:

Olvasta már?

Moszkvában túl hamar kimondták a “terrortámadás” szót: valójában egy diák volt a merénylő

13.52-kor még terrortámadásnak minősítette a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában szerdán történt robbanást a kiemelt …