Home / HÍR / Szijjártó: “Kár a gőzért”

Szijjártó: “Kár a gőzért”

Szijjártó szerint “kár a gőzért”, akármilyen nemzetközi nyomást is próbálnak Magyarországra helyezni, a magyar kormány nem fog változtatni bevándorláspolitikáján. Továbbra is rossz és veszélyes dolognak tartják az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvóták bevezetését.

Továbbra is kitartanak azon jogi álláspontjuk mellett, hogy az Európai Bíróság döntése Magyarországot jelenleg semmire sem kötelezi, arra pláne nem, hogy elkezdje befogadni az illegális bevándorlókat – mondta.

Mit mondott még?

Ukrán oktatási törvény

Szijjártó azt mondta, nem tudják másként értelmezni ezt a helyzetet, mint, hogy Ukrajna hátba szúrta Magyarországot. Felidézte, hogy Magyarország volt a leghangosabb támogatója az ukránok vízummentességének, elsők között ratifikálta a társulási megállapodást, és geopolitikai helyzetéből fakadóan némi rizikót is vállalva gázt szállított Ukrajnának, 2600 ukrán gyermek üdültetését biztosította, 600 millió forint értékben pedig humanitárius akciókat indított. Van abban is némi cinizmus, hogy ez a döntés, “éppen véletlenül” azután született meg, hogy a vízummentesség és a társulási megállapodás ügyében minden európai ratifikációs folyamat végbement – közölte.

Marosvásárhelyi iskolaügy

Beszámolt arról, hogy hétfőn egyeztetett Kelemen Hunorral, a RMDSZ elnökével és Jakubinyi György érsekkel a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében. Szavai szerint kétségtelenül pozitívan kell értékelni a román kormányfő és a vezető román kormánypárt elnökének hozzáállását, intézkedéseit, de látni kell, hogy ezek nyomán azt sikerült elérni, hogy a katolikus magyar iskola diákjai a jövőben is magyar iskolába járhatnak, de az iskola gyakorlatilag megszűnt.  Ezt nyilván nem tekinthetik úgy, hogy akkor “ez az ügy most el van intézve” – mondta.

Lex Heinekken

Azt mondta: a vörös csillag egy diktatúrához kapcsolódó önkényuralmi jelkép, és nagyon helyes ha az Európai Bizottság megengedi, hogy a saját történelmünkben oly sok sérelmet okozó diktatúrák jelképeit ne kelljen elviselnünk különböző kereskedelmi jelképeken.

 

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Ciperszky dilemmája

Leonard Ciperszky izgatottan várt Bobby Dinsdalre a „Little Bloody Hamster” nevű bárban. Leonard – akit …