Home / HÍR / Tarlósék ellehetetlenítették a római-parti népszavazást

Tarlósék ellehetetlenítették a római-parti népszavazást

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát szerdán rendkívüli ülésén.

A testület erről 18 igen szavazattal, 7 nem ellenében döntött. A Fővárosi Közgyűlés határozatában kimondta: a védmű nyomvonalának pontos kijelöléséről később dönt és hatályon kívül helyezi az április 5-i határozatát. Ennek a határozatnak a visszavonása érdekében kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd fővárosi helyi népszavazást.

A kérdés úgy szól: “Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés helyezze hatályon kívül a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi létesítményének nyomvonalával kapcsolatban hozott 229/2017. (IV.5.) számú határozatát?”

A Népszava kérdésére Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, óbudai önkormányzati képviselő még tegnap azt mondta, a határozat visszavonása “a joggal való visszaélés” lenne, aminek politikai következményei kellene, hogy legyenek.  A gát nyomvonaláról több éve tartó vitát a népszavazás elvileg lezárhatná, de a közgyűlés ma  keresztbe tett a demokratikus megoldásnak.

Római-part: Megkezdődött az aláírásgyűjtés

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …