Home / VÉLEMÉNY / Többet loptok, mint négy éve – ez lesz a Fidesz veszte?

Többet loptok, mint négy éve – ez lesz a Fidesz veszte?

Lehet próbálni hülyébbnél hülyébb magyarázatokkal szépíteni, de megmásítani ezekkel sem sikerül: kormánypártunk Mikulásra méretes népszerűségesést kapott a választóktól.

Lassan ott tartunk, Orbán hiába hord össze hetet havat az úgynevezett nemzeti függetlenségünk elleni támadásról, ez már pont azokat nem érdekli, akiknek szavazataiból másodszor is összejött a kétharmad. Tegnap sikerült beszélgetni valahol Kelet-Magyarországon egy vidéki trafikossal, akitől kiábrándultabb és elkeseredettebb embert én még nem láttam. A keleti régióban vállalkozni nem az a kifejezett kéjmámor akkor sem, ha a trafikkal párhuzamosan élelmiszer boltot is visz a tulaj. A választásokra felpumpált közmunkás létszám rég a múlté, az egymillió beígért munkahely csak álom, így a településen lévő fizetőképes kereslet alulról súrolja a bányászbéka seggét. Az elnyert trafik koncesszió jó dolog, de így pont a semmire elég. Kettejüket nem tartja el a biznisz,  emberünk felesége a pár tíz kilométerre lévő nagyváros egyik bevásárlóközpontjában melózik napi tíz órában, és még nem tudja biztosan, a munkahelyét vagy csak az átlagosan egy hónapra jutó két vasárnapját és az érte járó 6300,-/nap bérét veszíti elahogy mára kiderült személyesen Orbánnak köszönhetően.

– Hat napból is meg lehet élni, mi?! Nektek, bazmeg! – tör ki emberünkből az indulat, és ömlik belőle a szó:

– Én vérfideszes vagyok/voltam, soha senki másra nem szavaztam! Ismernek sokan a környéken, tudják mit gondolok, agitáltam szavazásra embereket eleget. Most meg leshetem amit művelnek: maguktól megnövő ingatlanok, apukám kölcsönéből vett paloták, tízéves kölyök nevén közel százmilliós luxuslakás, szőlőbirtok, sok tízmilliós kölcsönök magánszemélyektől, bankoktól, eltitkolt vagyonbevallások és a szégyen, hogy úgy vágták ki korrupciós váddal az adóhivatalunk elnökét Amerikából, mint vájárok a bányásztaknyot! Orbán lefeküdt a ruszki komcsiknak, azok meg hülyét csináltak belőle, Déli Áramlat nem lesz csak az unokánkig eladósítás Pakssal, ha ki nem hátrálnak Putyinék abból is!

– Én nem ezt akartam, nem erre szavaztam, és most szégyellnem kell magam helyettük is!

– Mert lassan ott tartunk, ezek többet lopnak, többet harácsolnak, mint a Gyurcsányék valaha! Meg ott is tartunk, hogy az ember kiábrándultságában inkább menne tüntetésre, mint békemenetre! Tudod mi a legszomorúbb? Hogy ennyire le és hülyének néznek egyszerre! Azt hiszik elhisszük, hogy a látványos, nem akármilyen gazdagodásuk a véletlen és a családi kölcsönök műve, azt hiszik nem tudjuk mire jók az átláthatatlansági törvények és ez a kabaré, amit a vagyonnyilatkozatokkal folyik! De tévednek. És ostoba kapzsiságuknak köszönhetően érdekeltté tesznek minket is abban, hogy ez megváltozzon. Előbb vagy utóbb, de biztosan!

Szerző: fabius
Forrás: Varánusz

Olvasta már?

Szele Tamás: Gruevszki a tranzitban

Akkor most vegyük ezt a Gruevszki-ügyet úgy ahogy van, és alaposan gondoljuk át. Nézzük meg, …