Home / VÉLEMÉNY / Török Monika: Ha Kiszelly Zoltán éhes lenne…

Török Monika: Ha Kiszelly Zoltán éhes lenne…

Ha Kiszelly Zoltán éhes lenne, ne adjatok neki enni.
Menjen dolgozni.
Aki dolgozik, az boldogul.
Mindenki tudja, hogy van munka, nem fog leesni az aranygyűrű az ujjáról.
Nem kell finnyáskodni.
A hajléktalan is csak passzióból alszik a padon, hogy minket bosszantson.  Főként télen szereti ezt csinálni.
Ha Kiszelly Zoltán szomjas lenne, ne adjatok neki inni.
Biztos iszik.
Ha szüksége van, ne engedjétek be sehová.
Aztán forduljatok el undorodva tőle.
Ha Kiszelly Zoltán pénzt kérne, húzzátok fel az ablakot és padlógáz.
Mit kéreget.
Rendes embernek van pénze, nem kell kéregetnie, úgyis csak elissza.
Ha Kiszelly Zoltánt meglátjátok bárhol, forduljatok el.
Akkor is, ha ez egy kórház folyosóján történik és Kiszelly Zoltán esetleg vérzik.
Ha esetleg a hallgatói vagytok, bojkottáljátok az óráit.
Ha megkérdezi, merre van az akármelyik utca, ne válaszoljatok neki.
De úgysem fogjátok megtenni.
Ti nem vagytok Kiszelly Zoltán.
De jegyezzétek meg jól a nevét.
Kiszelly Zoltán.

http://24.hu/belfold/2016/12/28/ismet-nagy-tomeg-allt-sorba-etelert-a-blahan-fotok/

http://hvg.hu/itthon/20161228_Beleszallt_az_etelosztasba_Kiszelly_Zoltan_politiologus

 

 

A hvg.hu cikke:

“Az Orbán kormány hal helyett hálót adott az embereknek” – érvel Kiszelly, aki szerint a Blaha Lujza téri ételosztási képekkel manipulál a liberális média.

1600 adag ételt osztottak a krisnások a Blaha Lujza téren december 24-én. Volt, aki hajnaltól sorban állt, a tömeg délutánra tűnt el.

© Fülöp Máté

Az osztást szervező Ételt az Életért Alapítvány a honlapján azt írta, “az általunk kiosztott ételek mennyisége évről évre növekszik, a gazdasági válság lakosság életszínvonalára gyakorolt egyre mélyülő hatása miatt. Tevékenységünk által sok-sok nehéz sorsú családban nevelkedő gyermek, idős, eladósodott, vagy álláskereső ember kerülheti el az alultápláltság, sok esetben az éhezés veszélyét.”

Az ételosztásról készült képekről írja azt Kiszelly Zoltán politológus a Mozgástér blogon, hogy

“amit a liberális média 2010 előtt a “jópofa” krisnások akciójának tartott, most az Orbán-kormány “szegényellenes” (igazából szegénység ellenes) politikáját hivatott igazolni. Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1% érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni.”

Kiszelly szerint a liberális média jól bevált receptet használ, mikor a könnyzacskókat támadja, hiszen a menekülteknél is eljátszotta ugyanezt: egyedül érkező férfiak helyett “trükkös kameraállásokkal, megrendezett jelenetekkel” asszonyok és gyerekek képeit mutogatták.

Szerinte ugyanez a helyzet a Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztással is. Szegény emberek mindig is lesznek, sok út vezet lefele. A rendszerváltás utáni balliberális kormányok nem tudták tartósan felemelni a szegényeket, miközben a felső és a középső rétegektől vettek el pénzt, amit lefele osztottak vissza, amit az érintettek igazságtalannak éreztek.

“Kik jártak jól ezzel? Leginkább azok a nyugati befektetők, akik a Kádár-rendszer, vagy a Horn- és Gyurcsány-Bajnai kormányok államadósságát kamatfelárral = extraprofittal finanszírozták. Ne felejtsük el persze azokat a liberális értelmiségieket sem, akik milliárdokat vettek fel szegénység- és cigányságkutatásokra, projektekre és konferenciákra, amelyek 25 év alatt sem javítottak a legszegényebbek helyzetén.

A Blaha Lujza téri ételosztás képeivel újra azokra a szegényekre hivatkoznak, akikért kormányon alig tettek valamit. Ez nem más, mint a hataloméhség nettó szociális demagógiája. Azt a középosztályt célozzák meg vele, amelynek a “Bokros-csomag” logikája szerint egy balliberális kormány szociálpolitikájának terheit viselnie kell(ene).”

Kiszelly szerint 2010 ebben is változást hozott, az Orbán-kormány hal helyett hálót ad a szegényeknek, a szabályok világosak: a segélyhez képest jobb a közmunka, ahhoz képest meg a piaci munkahely.

“Az állam passzivitás helyett aktivitást vár el, mindenkitől képessége és tehetsége szerint. Mert tényleg nincsen ingyen ebéd” – zárja írását Kiszelly Zoltán.”

Szerző: Török Monika
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Hozz Világra Még Egy Magyart – két videó

Túl sokat nem mondanánk hozzá, az első magáért beszél.   Itt a másik. Ehhez tartozik …