Home / HÍR / Traktorral közeledett a parlament felé, lábon lőtték

Traktorral közeledett a parlament felé, lábon lőtték

Lábon lőtte a török rendőrség kedden egy traktor sofőrjét az ankarai parlamenthez közel, miután többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg – jelentette az NTV török hírtelevízió.

A beszámoló szerint a rendszám nélküli traktor a tiltás ellenére hajtott be a parlament melletti Atatürk sugárútra. A rendőrök először felszólítással, majd két figyelmeztető lövéssel intették megállásra a sofőrt, Aydin Sakaryat, aki azonban továbbhaladt. A hatóságok ezt követően a jármű kerekeire is tüzet nyitottak, aminek következtében a traktor több parkoló autót összezúzott. A mintegy két kilométeres “hajsza” után a rendőrök a jármű sofőrjét végül lábon lőtték és őrizetbe vették. Az NTV értesülése alapján a traktort egy 45 éves gazda vezette, aki Ankara tartomány Beypazari körzetében lakik. A férfinak priusza nincs, és vallomása szerint az izraeli nagykövetség előtt tervezett tüntetni a traktorral. Tiltakozó akciójának okai egyelőre ismeretlenek, az ügyben nyomozás indult.

A fotó illusztráció

 

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Áder: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is

A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi …