Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Tudom, mit tettél múlt héten – A 2017-es Nagy Tállai Roadshow

Tudom, mit tettél múlt héten – A 2017-es Nagy Tállai Roadshow

A kormánypári politikusok úgy félnek a néha-néha közelükben felbukkanó, számukra nem annyira kedves újságíróktól, mint az ördög a tömjénfüsttől. Felemelő látványt nyújtanak, amidőn  sértődött, de fenséges arckifejezéssel vonulnak szótlanul, és a feltett kérdésekre csupán megvetően vakkantanak néha valamit. Lassan már úgy viselkednek, mint a kiöregedő popdívák. Iszonyatosan hisztisek, és állandóan a lehetséges menekülési útvonalakat kémlelik.

Az se lenne részükről túlságosan meglepő, ha a 2018-as választások után elkezdenének nemesi rangokat osztogatni egymásnak, csak úgy, khérlek’ alássan.

Kegyelmes uraim! Egyszer csak vége lesz ezeknek a boldog békeidőknek és a vidám hancúrozásnak. Valami értelmeset időnként közölni kéne a választópolgárokkal is. Nem túl tisztességes dolog csupán a rajongótábort hülyíteni.

Mellékesen az omertá olasz szó, melynek jelentései: 1. hallgatás, 2. bűnözők között v. bűnözőkkel kapcsolatban cinkos elhallgatás. A SZTAKI szótárban legalábbis ezt írják.

Ezek a gyáva és megalkuvó fickók normális információk terjesztésére, önálló gondolatokra teljesen képtelenné váltak. Dagadtra hízott élősködők mind, ami nem teszi őket túlzottan szimpatikussá, bár vannak akik pont ezért imádják őket.

Nagyon könnyű úgy eszeveszett ostobaságokat terjesztenie a riherongy Magyar Időkben, ha a kérdező fél komplett idiótának tetteti magát, és csak azon jár az esze, nehogy véletlenül valami értelmes dolog csusszanjon ki a kormányhoz hű száján. Ezek a szélhámosok amolyan tényelferdítő újságírást folytatnak. Valamikor talán agitációs propagandának hívták az ilyesmit, és nagyon fontos szerepe volt a szocializmus építésében, ami azonban nem igazán jött be.

Egyetlen üdítő kivétel ezért akad a hazában, mégpedig Tállai András, aki szinte lubickol a nyilvánosságban. A kotnyeles újságíró népséget ugyan ő sem szívlelheti, de ha Matyóföld önálló hercegséggé alakulna, a herceg személye nem lenne kétséges. A Tállai-ház magalapítása ellen senki sem emelhetne kifogást.

Tállai Andrással kapcsolatban mindenképpen érdemes megemlíteni azt, ha őkegyelmének valami szép tisztséget ráragasztanak a hátára, az bizony az idők végezetéig ott is marad. Hősünk így egy személyben közgazdász, üzemgazdász, Mezőkövesd és környékének megváltója, fideszes országgyűlési képviselő, a NGM parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, miniszterhelyettes. Szűkös szabadidejében pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal boldog és gondtalan vezetője. Mellékesen üzemgazdász, dörzsölt adótanácsadó, tüzetes könyvvizsgáló. Igazi reneszánsz ember, a magyar népművészet bőkezű mecénása.

A múlt heti embertelen időjárás talán még az afrikai Szahel-övezet lakosságát is komoly próba elé állította volna, nem úgy mint Tállai ceremóniamestert. Heti programját egyáltalán nem zavarta meg a kibírhatatlan hőség, és a kétségbeesetten ide-oda rohangáló időjárási frontok.

Hősünk igazi vasember a javából.

Ő Captain Hungary.

Cáfolhatatlan bizonyíttéként érdemes áttekinteni a 2017. augusztus 14. és 20. között véghezvitt cselekedeteit.

1.) 2017. augusztus 14. (hétfő), Vatta község (teljes népesség 921 ± pár fő)

Vendég a háznál, öröm a háznál. Főleg, ha jó alaposan ki van tömve 41 millió forintos támogatással.

“Vatta Község Önkormányzata mintegy 41 millió forint forrás elnyerésével újíthatja meg orvosi rendelőjét! A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából megtörténik a településen az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése.” 

Itten, a kerítés mögött, jól láthatóan egy takaros orvosi rendelő és gyógyszertár újul majd meg Isten, Tállai ezermester  és az Európai Unió kegyelméből.

A kék, XXXL-es ingben a kissé obes, Korán (sic!) István Attila mutatja meg az államtitkár úrnak, hogy tulajdonképpen merre is kell keresnie a kérdéses objektumot.

2.) 2017. augusztus 15. (Kedd), Négyes község (Teljes népesség jó idő esetén 235 fő) 

“Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésre 19,9 millió belügyminisztériumi támogatást nyert el Négyes Község Önkormányzata. Polgármester Asszonnyal bejártuk a területet, ahol az összegből egy műfüves sportpályát fognak létesíteni.”

A település jelenleg mintegy 21,36 futball csapatot képes kiállítani, ami hatalmas szám, bár a falucska átlagéletkora nem ismert. A falusi gyerekek számára régebben nem nagyon okozott gondot a mozgás. Gyakorlatilag erről szólt az egész vakáció, meg amikor kiszabadultak az iskolából. Ha azonban ma ehhez már mindenképpen műfüves pálya szükségeltetik, akkor legyen. A környéken legfeljebb fellendül a szertorna és a kalapácsvetés.

3.) 2017. augusztus 16. (szerda), Cserépfalu község (Teljes népesség 1,017 fő + ugye maga az államtitkár úr, ha éppen arrafelé eszi a fene)

“Cserépfalu Község Önkormányzata 77 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Ebből az összegből esik át fejlesztésen a község Általános Iskolája és a Közös Önkormányzati Hivatal.”

Itt valószínűleg megint az az átkozott Európai Unió állja a cechet, de mindegy. Nem érdemes ezen bosszankodni. Autetntikus, kátrányolajjal átitatott, népművészeti villanypózna megtekintése porcelánnaciban.

4.) 2017. augusztus 18. (Péntek), Mezőkeresztes (Teljes népesség  3.818 fő, de már város)

“A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretén belül elnyert támogatásból egy “D típusú” sportpark került kiépítésre Mezőkeresztes Városában. A szabadtéri testedzéshez kiválóan alkalmazható eszközök használhatóak többek között tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatok és fekvőtámasz gyakorlatok elvégzésére.”

A D típusú sportpark jellemzői: Legalább 150 m2 terület, gumi talajburkolat, legalább 15 telepítésre kerülő eszköz + húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát. Mindenképpen meg kell jegyezni, Tállai Andrásnak meglehetősen picinyke szalagocska jutott. Majoros János  igazán lehetett volna nagyvonalúbb is.

5.) 2017. augusztus 18. (Péntek), Bükkaranyos (Teljes népesség  1.478 fő, de még nem város)

“Meghívást kaptam Bükkaranyos Község Önkormányzatától a Aranyosi Nyári Esték elnevezésű rendezvénysorozatra, ahol (korábban a színházé) ma a zenéé volt a főszerep.”

Bükkaranyos  Kulturális Főközség, ami tényleg remek dolog. Az esztétikai élvezetek mellett jutott idő egy kis laza, baráti eszmecserére is. Az államtitkár úr mutatóujja az előző avatásnál csúnyán megsérülhetett. Ez bizony munkahelyi baleset. Oda se neki! Akad még neki elég ujja, legfeljebb rászokik a másik kezére.

6.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Hajőbába (Teljes népesség 3.593 fő, de miért nem város?)

“Hejőbábán az “Ép testben, ép lélek” rendezvényre kilátogatók a roma kultúrával ismerkedhetnek meg, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. A megjelentek köszöntése után, a roma kulturális gyökerekhez szorosan hozzátartozó mesterségekbe kaphattunk betekintést.”

Ez az, amit Farkas Flórián soha nem merne megtenni. Őkegyelmét valószínűleg pillanatok alatt kiebrudalnák Hejőbábából, az egész mihaszna udvartartásával együtt. Tállai mester mindenestre békésen tanulmányozza a kosárkötés rejtelmeit.

7.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Kisgyőr (Teljes népesség 3.556 fő + a Vágási Feri)

“Átadtuk a műfüves sportpályát Kisgyőrben.”

Az átadó után az Orbán Viktor Fan Club és a helyi öregfiúk csaptak össze.

Műfüves sportpályákban és térkövezett felületekben világelsők vagyunk. Már csak a Hortobággyal kellene kezdeni valamit.

8.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Tard (Teljes népesség 3.416 fő. Hűha!)

“Kenyérszentelés. Az augusztus 20-i Nemzeti Ünnepünk szerves része az Új Kenyér ünnepe, melynek alkalmából mondhattam ünnepi beszédet Tardon.”

Tardon nem akárki mondhat ünnepi beszédet – főleg nem ilyen népes hölgykoszorú kíséretében – ezért teljesen jogos a büszkeség. Azok a híres tardi pompomlányok (cheerleaders), mondanák erre az elvetemült és mihaszna liberálfasiszták, akiknek semmi sem szent.

9.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Tiszadorogma (Teljes népesség 354 fő, de ez még csak a kezdet)

“Tiszadorogmán a kompkikötő szomszédságában került megrendezésre a Vesszős Napok.  Ebben a csodálatos környezetben a helyi hagyományokra és sajátosságokra épülő rendezvény, méltó ünnepe a településnek.

Vajon mi jót lehet itt kapni? Tállai András arcán őszinte, gyermeki öröm látható. Így kell valamit boldogan szermrevételezni. Vesszős napok. Érdekes folklór.

10.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Répáshuta (Teljes népesség 3.559 fő + az üveghuták)

“Megszenteltetett az Új Kenyér a répáshutai fesztivál alkalmával. A díszlet és a fellépők igazi magyar ünnepi hangulatot teremtettek az államalapító Szent István királyunk emlékére megrendezett ünnepségen.”

Előkerültek a régóta várt szent veknik, és az ezeket tartó lányok. Az uniós zászló azt jelképezi, hogy Tállai András nem egy bigott, faragatlan Kövér László.

11.) 2017. augusztus 19. (Szombat), Mezőcsát (Teljes népesség 5.882 fő + kék nyakravalóban a mindig fess Vaskó Feri)

20882364_1388528667931138_5052939878256736840_n.jpg

Megy ez, mint a karikacsapás.

“Ünnepi beszédemben kiemeltem Szent István királyunk vezető karakterét, mely képes volt egy országot összefogni. Majd felvágtuk a magyarok kenyerét, ami hagyományosan a magyar gazdák búzájából készült.”

Sehol semmi sorosozás, meg a háttérhatalmak emlegetése. Tállai kitartott a hagyományos beszédek mellett. Az ünnepségre elkísérte hűséges hitvese is. (Tállainé fehér nadrágban látható. A feketébe öltözött hölgy, Siposné Horváth Anita, Mezőcsát örökös polgármesterasszonya – FIDESZ-KDNP). Mezőcsátról annyit érdemes megemlíteni, hogy Tállai András kedvenc tartózkodási helye.

12.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Mezőkeresztes (Teljes népesség: 3.441 fő, és itt született Koncz Gábor, a dunai hajós)

“I. István királyunk államalapítása alkalmával egyesítette a magyarokat. Ma ismét tennünk kell biztonságos jövőnkért, hogy keresztény Magyarországunk független maradhasson.”

Itt már a fáradtság szembetűnő jelei mutatkoztak a rekorderen, de minden ellenkező aljas híresztelés ellenére, egy percre sem aludt el. Magyarország függetlensége nem Tállai Andráson fog múlni!

13.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Mezőkövesd D.C. (Teljes népesség: 16.394 fő, ami egészen lenyűgöző szám.)

“Mezőkövesden a Jézus Szíve templomban az ünnepi megemlékezést követően, Molnár Mária nyugalmazott iskolaigazgató vehette át a “Mezőkövesd Város Díszpolgára” kitüntető címet.”

Una pequeña celebración egy szocialista realista, keresztény festmény előtt és egy hatalmas habos süti mögött.

14.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Harsány (Teljes népesség 3.555 fő + egy hazai zászló)

“Második világháborús hősök neveivel és országunk zászlajával bővült a Harsány főterén álló emlékmű.”

Harsány infrastruktúrája immár teljessé vált.

Lent a térkő, fent a zászló. Minden a legnagyobb rendben!

A manóba! De makacs egy vekni!

15.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Kács (Teljes népesség 432 fő + széles mosoly)

“A kisebb településeken is méltóképp emlékeznek meg Szent István királyunkról!”

Nagyon nemes gondolat. Valóban nem a méret a lényeg.

16.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Szentsitván (Teljes népesség 2.429 fő + több hektárnyi térkő)

“Szent István szobránál róttuk le tiszteletünket államalapító királyunk munkássága előtt Szentistvánon. Az ünnepségen megjelent szépszámú közönség ezután egy aratóműsort láthatott.”

Szobornézegetés és trenírozás a légi parádéra. Szent István királyunk szobra kicsit aneroxiásra sikerült. A műkövön talán senki nem próbált meg bőszen aratani.

17.) 2017. augusztus 20. (Vasárnap), Szentsitván (Teljes népesség 2.429 fő + erősen alkonyodik)

“Emődön a Szent István Napi Vigasságok alkalmával ünnepi beszédemben kiemeltem mennyire is fontos a “Szent István-i értékek” továbbadása gyermekeinknek és unokáinknak egyaránt.”

Elképesztő teljesítmény! Aki nem hiszi, próbálja végigcsinálni! Bear Grylls két falunap után simán feladná vagy beledöglene!

qwo78kiifi6eptl7pdz4rg_r.jpg

Egyáltalán nem biztos, hogy az a mikulásos dolog csupán egy legenda! Nekünk legalábbis akad belőle egy.

Szerző: Toadwart66
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …