Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Újabb sportág kaphat KO-t

Újabb sportág kaphat KO-t

Csőd szélén az állami milliárdokkal megtámogatott ökölvívás – értesült az Index.

Olyannyira, hogy a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) dolgozói  már nem kapnak fizetést, veszélyben vannak a hazai versenyek, edzőtáborok, illetve a külföldi versenyeken való részvétel is.

Az ökölvívás a hetedik legeredményesebb magyar sportág, amelyik 10 aranyérmet nyert az eddigi olimpiákon, mindössze két versenyzőnk veszített a döntőben.

Az Index megjegyzi, hogy több mint egymilliárdot költött eddig az állam a bokszra, ezek után minimum furcsa, hogy a működésképtelenség határára sodródjon a sportág. Vizsgálat indult.

Csaknem napra pontosan egy éve volt hír az MTI-n, hogy a sportág jövőjét érintő kérdésekről egyeztetett Orbán Viktor Erdei Zsolttal, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökével az Országházban. A megbeszélésen a volt profi világbajnok bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját. A könyöklős fotó is erről a találkozóról készült, talán erre mindenki emlékszik…
Szerző: Ághassi Attila
Forrás: Index

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …