Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Újságírók nem tekinthetik meg a nemzeti konzultáció visszaküldött íveit

Újságírók nem tekinthetik meg a nemzeti konzultáció visszaküldött íveit

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy hónapja próbálja elérni, hogy személyesen bejuthasson a konzultációs lapok raktárába, ám a hét elejéig csak kitérő válaszokat kapott – írja a Népszava.

Az ellenzéki politikus hétfőn a parlamentben ezzel kérdéssel fordult Rogán Antalhoz: “Hogyan gondolhatja a kormány, hogy a konzultáció eredményét bárki hitelesnek fogja elfogadni, ha a lebonyolítás körülményei teljesen átláthatatlanok?”

Hadházy a parlamenti kérdés elhangzása után egy nappal, kedden este kapott végül értesítést, hogy csütörtökön megtekintheti a visszaérkezett leveleket. A kabinetiroda meglehetősen szoros menetrendet állított össze, lényegében csak egy rápillantást engedélyezett a képviselőnek: fél ötkor várják a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjában, háromnegyed óra múlva azonban már Zuglóban kell lennie a cég üzemeltetési telephelyén, majd egy újabb háromnegyed óra múlva ismét a VIII. kerületbe kell mennie, hogy bejuthasson a Kopint-Datorghoz.

Rogánék azt kikötötték, hogy a politikus nem viheti magával a sajtó képviselőit a terepszemlére.

Az összesítések szerint már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán szerdán. (MTI)
Szerző: Népszava, MTI
Forrás: Népszava Online

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …