Home / HÍR / Védték a “fideszes tolvajt” – titoktartási nyilatkozatot írattak alá a tanárokkal

Védték a “fideszes tolvajt” – titoktartási nyilatkozatot írattak alá a tanárokkal

Az MSZP azt követeli, hogy azonnali hatállyal menesszék és vonják felelősségre azt tanárt, aki egy V. kerületi iskolában elsikkasztotta a gyereket támogató alapítvány pénzét – mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. A Klebelsberg Központ (KK) azt tudatta az MTI-vel: ha a bűncselekmény gyanúja beigazolódik, az érintett pedagógus munkaviszonyát azonnal megszüntetik.

“A Fidesz a tolvajok pártja, lopnak fent és lopnak lent is, lopnak bárkitől” – fogalmazott a politikus. Közlése szerint a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban sikkasztotta el a gyerekek pénzét egy tanár, aki a Fidesz-KDNP delegáltjaként az V. kerületi önkormányzat jogi bizottságának tagja. Úgy fogalmazott: a “fideszes tanár”, K. András, körülbelül hárommillió forintot lopott el a gyerekektől. Szerinte az ügyben az az igazán szörnyű, hogy még a “fideszes tolvajt” védték, és a tanárokkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá, amikor pedig a sajtó mégis megtudta a történteket, akkor az iskola igazgatója csak annyit közölt, az érintett tanár már visszafizette a pénzt. “Vagyis a Fideszben a nagy tolvajok védik a kis tolvajokat” – mondta a képviselő, aki szerint a “legsötétebb ötvenes éveket idézi”, ami egy-egy önkormányzatban és az iskolákban zajlik.

Közölte: az MSZP azt követeli, hogy az érintett tanárt azonnal menesszék az iskolából és az önkormányzati bizottságból is, valamint vonják felelősségre az ügyben. Hangsúlyozta: 2018-ban, az MSZP kormányra kerülése után minden ilyen ügyben eljárást indítanak.

A KK az MTI-hez hétfő eljuttatott közleményében tudatta: az iskola alapítványa tudomásuk szerint feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A köznevelési intézmény belső munkaszervezése, az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása – mint például a szabadság kiadása – az intézményvezető feladata és hatásköre. A fenntartó, a Belső- Pesti Tankerületi Központ, amennyiben a bűncselekmény gyanúja beigazolódik, az érintett pedagógus munkaviszonyát azonnal megszünteti – írták. Közölték, a KK kérésére a tankerületi központ haladéktalanul törvényességi ellenőrzést folytat le az érintett köznevelési intézményben a munkáltatói jogok gyakorlásának jogszerűségét és szakszerűségét vizsgálva.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Elszállt egy álhír a szélben

Még, hogy egy? Egy csomó, valóságos kampány folyik, csak éppen az utolsóról gyorsabban derült ki, …