Home / HÍR / Veronai buszbaleset – Továbbra sincs gyanúsított, ismét meghosszabbították a nyomozást

Veronai buszbaleset – Továbbra sincs gyanúsított, ismét meghosszabbították a nyomozást

Továbbra sincs gyanúsított a veronai buszbaleset ügyében, a rendőrség szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyomozást – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányságnak az MTI megkeresésére csütörtökön küldött válaszából.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy az ügyben indult nyomozás határideje pénteken járt volna le, ezt hosszabbították meg 60 nappal. Válaszában az Országos Rendőr-főkapitányság azt írta: a veronai buszbalesettel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.  A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adott.

Január 20-án volt a szörnyű baleset. Azóta sokféle hír megjárta a médiát, kezdve attól, hogy balesetveszélyes volt az autópálya korlátja, azon át, hogy nem megfelelő volt a busz állapota, egészen addig, hogy a sofőr olyan gyógyszeres kezelés alatt állt, ami befolyásolta a vezetési képességeit. A találgatásokon kívül konkrétum még nem hangzott el. Talán majd 60 nap múlva.

A 24. hu egy hónapja azt írta, hogy az életben maradt sofőr két hónapig tanult újra járni és beszélni. Párhuzamosan két eljárás (ha tart még a nyomozás, milyen eljárás?) is indult ellene, az egyik hazánkban, a másik Olaszországban. A lap úgy tudja, az orvosszakértői vélemény szerint a férfi sérülései maradandóak, nem fog teljesen felépülni, viszont ez a büntethetőségét nem befolyásolja.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Csodavárás Magyarországon

A Magyar Csoda olyan, mint a fata morgana egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli …