Home / HÍR / Vigyázó szemünk: Trumpról már van festmény a Fehér Házban…

Vigyázó szemünk: Trumpról már van festmény a Fehér Házban…

A Fehér Ház egyik festményén Donald Trump elnök látható egykori tekintélyes republikánus elnökök között – derítette ki az amerikai Time magazin legfrissebb  számában.

A festményre a vasárnap este a CBS televízióban sugárzott Trump-interjú idején figyeltek fel újságírók, és kiderítették, hogy valóban Donald Trump látható rajta. Az Egyesült Államok elnökét a festő olyan tekintélyes republikánus elnökök körében ábrázolta, mint például Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Dwight Eisenhower, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, George H.  W. Bush.

A Time magazin megírta, hogy a képet Andy Thomas, Missouriban  élő művész festette. A lap munkatársai felhívták telefonon Thomast, aki meglepetéssel értesült arról, hogy műve a Fehér Házban van. Elmondta, hogy Donald Trump kérte fel őt a festmény elkészítésére. “Lényegében azt mondta, hogy a róla készült portrék többségét nem igazán szereti, és igaza is van. Nehéz megfesteni őt” – fogalmazott a művész a Time magazinnak.  A festő, arról nem tudott, hogy alkotása hogyan került a Fehér Házba. A lap szerint Darrell Issa, kaliforniai republikánus képviselő ajándékozta Donald Trumpnak.

A művész egyébként megfestette ennek a képnek a demokrata párti “változatát” is: azt a festményt, amelyen az előző, demokrata párti elnök, Barack Obama látható demokrata párti elődjei – köztük Harry Truman, Lyndon B. Johnson, Jimmy Carter  és Bill Clinton – társaságában.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Gruevszki-ügy, Brexit, Románia, Merkel – Nemzetközi sajtószemle

Frankfurter Allgemeine Zeitun: A tiszta jogi ügy A Gruevszki-ügyről továbbra is igen sok sajtóorgánum számol …