Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Voltak szemtanúi a kijevi újságíró-gyilkosságnak

Voltak szemtanúi a kijevi újságíró-gyilkosságnak

A kijevi rendőrség újabb információk alapján nagy erőkkel kezdte keresni a csütörtökön az ukrán fővárosban lelőtt Olesz Buzina ismert újságíró, író gyilkosait.

A Szevodnya című lap volt főszerkesztőjét, oroszbarát publicistáját fényes nappal, délután egy óra tájban lőtték agyon a Kijev központjában lévő lakása előtti parkban. A gyilkosságnak öt szemtanúja volt, már mindannyiukat kihallgatták a rendőrök.
A szemtanúk elmondása szerint két, maszkot viselő támadó hajtott oda az újságíróhoz egy Ford márkájú, sötétkék gépkocsival, és egyikük tüzet nyitott rá. A rendőrség előzetes vizsgálata alapján pisztollyal végeztek az áldozattal, aki a fejét és a mellkasát ért találatok következtében vesztette életét. A gyilkosság okával kapcsolatban nem hoztak nyilvánosságra feltételezéseket a hatóságok.
Petro Porosenko ukrán elnök az elmúlt két nap valószínűleg politikai indíttatású gyilkosságait – Olesz Buzina és Oleh Kalasnyikov Janukovics-párti volt képviselő megölését – “tudatos provokációnak” nevezte. Kijelentette: a gyilkosságok “ellenségeink malmára hajtják a vizet”. “Azzal a céllal követték el a tettesek, hogy destabilizálják az ukrajnai belpolitikai helyzetet, valamint lejárassák az ukrán nép által választott politikai vezetést” – tette hozzá.
Az államfő gyors és átlátható vizsgálatot követelt a hatóságoktól a bűncselekmények felderítésére.

Fotó innen

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: Festett föld

Magyar Nemköztársaságunk Karmacs nevű településén, vagy annak határában – ahogyan képünk is bizonyság reá – …