Home / HÍR / Zuglóban nem telepítenek laktanyába migránsokat, hiszen Zuglóban nincs is laktanya

Zuglóban nem telepítenek laktanyába migránsokat, hiszen Zuglóban nincs is laktanya

Karácsony Gergely nem csak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be – mondta Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő kedden, Budapesten.

A kormánypárti politikus a zuglói önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatóján állítását arra alapozta, hogy Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármesterként olyan előterjesztéssel próbálkozott a képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben. Éppen úgy, ahogy tették ezt Nyugat-Európában – emelte ki Hollik István, felidézve, hogy miután a tömegszállások, a laktanyák megteltek, önkormányzati lakásokba telepítették a migránsokat. Karácsony Gergely zuglói polgármesterként is bizonyította, hogy mi vár az országra, ha Soros embere alakítana kormányt április 8. után – fogalmazott.

A kormánypártok véleményét tolmácsolva kitért arra is, hogy a zuglói önkormányzat a Menedék Egyesülettel közösen több hónapos, a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat. Karácsony Gergely volt az első, aki még 2015-ben a migránsválság közepette, önkormányzati ingatlant ajánlott fel a bevándorlók ellátásában részt vevő szervezeteknek, és követelte a többi önkormányzattól, hogy vegyenek részt a migránsválság kezelésében – mondta.

A sajtótájékoztató végén egyébként megjelent Szabó Rebeka, az önkormányzat lakhatásért felelős alpolgármestere, aki elképesztőnek és ostobának nevezte a Fidesz által folytatott kampányt. Azt mondta: Zuglóban nincsenek laktanyák. A kormánypártok az elmúlt nyolc évben nem voltak képesek olyan bérlakásprogramot, lakhatási támogatási rendszert kialakítani, amely megmentené az embereket az utcára kerüléstől, Zuglóban viszont meg tudja mutatni azokat a szociális lakhatásra alkalmas házakat, amelyekben nélkülöző magyar emberek élnek – mondta.

Azóta az önkormányzat is reagált Hollik kijlentéseire.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselőjének állításaival ellentétben a zuglói önkormányzat nem telepít önkormányzati lakásokba migránsokat, és nem tart migránsok befogadására felkészítő programsorozatot.

Hollik István egy nem létező előterjesztésre hivatkozva állította ma azt, hogy a zuglói önkormányzat migránsokat akart Zuglóban lakásokhoz juttatni. A valóság ezzel szemben az, hogy 2010 és 2014 között – tehát Papcsák Ferenc polgármestersége, a fideszes többségű testület idején – volt egy olyan passzus a lakásrendeletben, amely megengedte, hogy bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy is béreljen önkormányzati lakást. Ilyen kitétel a jelenleg érvényes lakásrendeletben nincs.

Valótlan az az állítás is, hogy Zuglóban “laktanyába telepítenek migránsokat”, hiszen Zuglóban nincs is laktanya.

A kereszténydemokrata képviselő valótlanul állította azt is, hogy a zuglói önkormányzat migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat. A valóság ezzel szemben az, hogy a Menedék Egyesület tart menekültek integrációját segítő kurzust a Kormány, a Belügyminisztérium támogatásával a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban. Az egyesület 2016-ban nyert erre pénzt a Belügyminisztériumtól és az uniótól olyan szervezetekkel együtt, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola.

Bocs, de a fotót a Fidesz.hu-ról vettük kölcsön.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Kiderült, ki repteti Orbánt

A Népszava Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét kereste meg az Átlátszó hétfői cikkével kapcsolatban. …